Smart teknik gör arbetet lättare

PatrikPrahl3

Patrik är enhetschef för Syster kväll och natt och nattpatrullen och använder sig av modern teknik på flera sätt i det dagliga arbetet. 

Patrik, vad är “Syster kväll och natt” och “nattpatrullen”?
“Syster kväll och natt” består av sjuksköterskor som åker ut till vårdboende, hemtjänst och LSS-boenden kvälls- och nattetid. “Nattpatrullen” består av undersköterskor som åker hem till människor som behöver sjukvård.

I somras ”instagrammade” du för Helsingborgs stad. Hur kom det sig?
– På Helsingborgs stads Instagram kan man varje vecka följa en medarbetare inom staden. Jag var alldeles ny som enhetschef, och såg det som ett bra tillfälle att visa upp vad vi gör och bidra till att vår verksamhet blir mer känd.

Fick det någon effekt?
– Ja, absolut. Vi fick mycket god respons och många har hört av sig och är intresserade av vad vi gör. Det passade bra eftersom vi håller på att rekrytera fler medarbetare.

Använder du teknik på andra sätt i ditt arbete?
Patrik tar upp telefonen och visar en bild på nattpatrullens bilar. Nattpatrullen är en verksamhet som gör hembesök kvälls- och nattetid.

– Vi har utrustat tjänstebilarna med GPS så att vi hela tiden kan se var de finns. På så sätt kan vi hjälpa varandra att bli mer effektiva. Vi undviker onödiga körningar, och kan ägna oss mer åt våra kunder. Ett annat exempel på teknik i vår verksamhet är att vi ska införa ett nytt planeringsverktyg inom kort, säger Patrik.

På helsingborg.se kan du läsa mer om lediga tjänster inom Syster kväll och natt och nattpatrullen.

Text: David Väcklén